• Alminde-Viuf Fællesskole

Tema:Nyhedsartikler

Levende danskundervisning

Nyhed billede
8. klasserne arbejder med Breaking News, og i den forbindelse opførte lærerne i klassen en happening med et fingeret trafikuheld med både vidne og politi
    Søren Storm den 19-09-2019
    Alminde-Viuf Fællesskole deltager i ”Cool Uden Røg 2019” i uge 39-41
    Fra uge 42 er Alminde-Viuf Fællesskole en røgfri skole. Vi har valgt at sætte et forløb igang nu, som vil være med til at understøtte dette i skolens størtse klasser.

Elever og lærere fra landets 6.-9. klasser være med i Cool Uden Røg, et undervisningsforløb og en fotokonkurrence om rygning og identitet. Gennem diskussioner, øvelser og film sætter Cool Uden Røg fokus på, hvorfor nogle unge begynder at ryge.

Konkurrence - vind en oplevelse
    I en af øvelserne tager eleverne billeder af de mennesker, de synes er cool. Billederne uploader eleverne til en webside og er med i konkurrencen om en oplevelse for hele klassen til slotssøbadet.
    Kolding kommunes borgmester, Jørn Pedersen, kommer fredag den 11.10 og kårer skolens vinder.

Undervisning
    Vi vil have eleverne til at reflektere over, om det overhovedet er cool at ryge, og sætte fokus på det, der gør mennesker cool.
    Unge kan hurtigt komme til at tro, at rygning er cool, når de ser filmstjerner og musikere med en smøg i munden. Eller når ældre kammerater, som er lidt mere cool, ryger. De ved godt, at det er dyrt og at de kan blive afhængige og syge af at ryge. Alligevel har hver tredje elev i 9. klasse på landsbasis prøvet at ryge.

Søren Storm